dimecres, 7 de gener del 2015

LA CAMBRA GESELL I EL LLIT DE JOAN SAURA

Arnold Lucius Gesell va néixer als Estats Units d’Amèrica el 1880 i va morir l’any 1961. Es va interessar per l’educació dels més menuts. Gesell va inventar una cambra per observar la conducta dels nens sense que aquests fossin pertorbats. La Cambra Gesell consisteix en dues habitacions amb una paret divisòria en la que un mirall unidireccional d’una mida molt gran permet veure el que passa en una de les habitacions sense ser vist des de l’altra. Actualment, el seu ús és freqüent en l’observació de la conducta de sospitosos en interrogatoris i també en la preservació de l’anonimat dels testimonis.

Recentment s’ha fet públic l’imminent acord segons el qual els sindicats de Mossos acceptarien el codi ètic que durant l’etapa de l’ex-conseller Joan Saura (ICV) van rebutjar de forma rotunda. També van oposar-se a la instal·lació de càmeres dins les Comissaries. Durant el segon tripartit els d’Iniciativa sabíem que gestionar la conselleria d’Interior era una empresa d’alt risc. D’una banda havíem de fer el salt i no veure’ns a nosaltres mateixos com una esquerra ortopèdica –dels socialistes- i pusil·lànime davant la gestió de govern. I d’altra, sabíem que ens fèiem càrrec d’una cartera molt reaccionària i uns sindicats molt corporatius. A més, en Joan Saura no és d’aquestes persones que té tendència a l’exhibicionisme mediàtic, com la Senyora Tura o com el trepa de l’Espadaler, ex també de Mediambient, de trist record. Però als d’Unió ja els coneixem.

Excepte l’assassinat d’en Kennedy, a en Saura se li van atribuir gairebé tots els mals: morts per ratxes de vent, la incompetència, o bé anar a manifestacions en solidaritat amb els palestins. No sóc dels que pensen que els “nostres” ho fan tot molt bé. Però ja aleshores pensava que a en Saura li estaven fent el llit per tots costat (des del Sr. Carod Rovira, fins als indepes que pintaven les nostres seus perquè la Policia es limitava a complir les ordres dels jutges).

Bé, el cas és que ara, ara sí, ara els sindicats i la cúpula policial accepten el codi ètic, que és una fotocòpia del que va presentar “l’incompetent” Saura i l’assessor Jiménez Villarejo. Les càmeres dins les Comissaries van demostrar que ni Catalunya era un balneari de pau ni tampoc  que la suposada superioritat moral “catalana” es reflectia en els seus cossos policials. Que hi havia tanta merda aquí com més enllà de l’Ebre. De les instal·lacions de les càmeres ençà, les denúncies s’han reduït dràsticament. A “l’incompetent “ Saura ni els de la CUP ni els d’ERC ni tampoc els de CiU li ho reconeixeran. Perquè ha de quedar ben clar que els d’ICV  “no servim per a governar”. Potser sí per a gestionar ONGs, però no més enllà. Els monopolis informatius s’encarregaran molt bé de repetir aquest missatge.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada